„Što je Volonterski Oskar?

Volonterski Oskar je godišnja nagrada za volontera/ku godine koja se dodjeljuje za individualni volonterski doprinos na području Grada Zagreba. Dodjeljivanjem  Volonterskog Oskara želimo istaknuti poseban i nezamjenjiv doprinos kojeg volonterke i volonteri daju razvoju zajednice i poboljšanju kvalitete života u Gradu Zagrebu. Nagradu Volonterski Oskar dodjeljuje Volonterski centar Zagreb.“ *

 

U prosincu 2021. godine djelatnica Udruge T.Š. prisustvovala je sa našim vrijednim volonterom Vladom Ranogajcem na dodjeli nagrada „Volonterski Oskar“.

Vlado je već dugi niz godina član i volonter Udruge. Uvelike je pomagao udruzi u svakodnevnim poslovima s kojima se susreću naši čuvari. Dolazio je barem jednom tjedno i pomagao u košnji, pobiranju lišća iz i oko jezera i poslovima oko očuvanju okoliša na RRC Granešina. Vlado je uz ostalih 12 volontera bio sa nama i na svim velikim događanjima (više od 100 sudionika) na kojima su svi volonteri marljivo radili kako bi program tekao po planu.

Na dodjeli nagrada moglo se čuti mnoštvo dirljivih priča volontera iz drugih neprofitnih organizacija. Patrik je u 2021. sam inicirao i proveo volontersku akciju tijekom koje je pješačio od Zagreba do Rijeke kako bi prikupio financijska sredstva za kupovinu školskih torbi djece slabijeg imovinskog stanja, David koji je član DVD Kašina od malih nogu je sudjelovao na intervencijama nakon potresa u Zagrebu i Petrinji, Goranka je bila svakodnevno angažirana kao podrška onkološkim pacijentima i njihovim članovima obitelji, te je osobno obišla stotinjak korisnica. Upoznati tako prekrasne ljude je svakako jedno nezaboravno iskustvo koje ispuni čovjeka za cijeli život i daje mu motivaciju da se i sam pokrene i pomogne drugima.

Iako g. Vlado nije dospio u finale, zasluženo je dobio Posebno priznanje za volonterski doprinos u 2021. godini.

 

 

 

„Najveći dar koji nekome možete pokloniti je vrijeme. Jer jednom kada poklonite vrijeme, poklonili ste komadić svog života koji nikada ne možete dobiti natrag.“

 

 

 

 

 

*Preuzeto sa: https://www.oskar.vcz.hr/oskar/

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)