Što je ribolov???

Odličan hobi i zabava za cijelu obitelj,

Ribolov je odličan hobi i zabava za cijelu obitelj, boravak na vodi uz štapove, bez obzira hoće li se nešto uloviti. Ribolov može biti i odlična rekreacija u kojoj ribolovac u potrazi za kapitalnom ribom pretražuje vode. Isto tako, ribolov može biti i vrhunski natjecateljski sport, koji najboljima pruža mogućnost da putuju svijetom braneći boje svoga kluba ili države. Ribolov krije još puno toga što svatko mora otkriti sam.

Najčešće prve ribolovne korake ribolovci naprave zahvaljujući roditeljima koji ih povedu na vodu. No, da bi netko postao vrhunski ribolovac mora učiti cijeli svoj život, na vodi, od iskusnijih ribolovaca, iz filmova, časopisa i knjiga.

Ribolov možemo dijeliti na morski i slatkovodni. Baviti ćemo se uglavnom slatkovodnim ribolovom, što rekreativnim što sportskim. Ribolov možemo podijeliti i prema osnovnim tehnikama ribolova, ribolov plovkom, ribolov na dnu i ribolov potezanjem. Većina tih tehnika može se uspješno koristiti kako na moru tako i na slatkim vodama, kako na stajačicama tako i na brzim vodama.

Na slijedećim stranicama pokušat ćemo vam na jednostavan način približiti ribolov u cjelini, prije svega mladima i početnicima. Do viđenja na vodi uz ribički pozdrav BISTRO!