UŠRIDRRH osnovana je 26. travnja 1998. godine, na osnivačkoj skupštini održanoj u prostoru mjesne samouprave u Zagrebu, Dubrava u Vinodloskoj ulici.

Tu je i sjedište udruge do preseljenja na ribolovno rekreacijski centar grad mladih Granešina. Prvi predsjednik udruge je g. Ivan Folnegović, dok je prvi tajnik bio g. Ivan Rumbak.

Danas je u udruzi jedini preostali od osnivača udruge, predsjednik udruge Mirsad Ćustić dok je tajnik Darko Kosić. Udruga ima upravni odbor koji broji sedam članova, a to su Mirsad Ćustić, Željko Kovačević, Željko Capan, Darko Kosić, Stjepan Pintarić, Stevo Kovačić i Damir Oniško. U sudu časti djeluju Zlatko Buzina, Srećko Filipović i Ivica Pavliško, a u nadzornom odboru udruge su Renato Šelj, Mirko Vuković i Boris Telišman.

UŠRIDRRH je nakon višegodišnjih nastojanja, bezbrojnih sastanaka u poglavarstvu grada Zagreba, Ministarstvu branitelja i dr., napokon 2003. godine uspjela sklopiti ugovor o korištenju prostora na području bivšeg pionirskog grada u Dubravi, gdje je na dotad izrazito zapuštenom terenu sagrađeno jezero i ribolovno rekreacijski centar.

Uz veliku podršku gradonačelnika Milana Bandića i dr. Zvonimira Šostara, načelnika ureda za zdravstvo i branitelje grada Zagreba, UŠRIDRRH je vlastitim snagama sagradila i do danas održava i gospodari ribolovno rekreacijskim centrom.