U Hrvatskoj postoji velika potreba za poticanjem osoba starije životne dobi i osoba s invaliditetom na tjelesnu aktivnost. To se može postići edukacijama o važnosti tjelovježbe za njihovo tijelo i funkcioniranje cijelog organizma te ispravljanjem netočnih i neutemeljenih mišljenja, poput onoga kako je tjelovježba rezervirana samo za ljude koji su se sportom bavili u mladosti, razbijanjem predrasuda, praktičnim primjerom, kako starije osobe s određenim zdravstvenim poteškoćama, tjelesnim deficitima ili bolestima nipošto ne smiju vježbati. Potrebno je provoditi više javnozdravstvenih akcija i programa rekreativne tjelovježbe kojima bi se osobe starije životne dobi i osobe s invaliditetom teoretski i praktično educirale o svim benefitima aktivne tjelovježbe te stvorile naviku redovitog vježbanja.

Primjere rekreacijskog trenažnog procesa na specijaliziranim spravama za vježbanje osoba starije životne dobi i osoba s invaliditetom koje je izradila gđa. Karmen Puškar, bacc. physioth možete vidjeti u nastavku.

 

Aktivnost vježbanja na otvorenom provodi se u sklopu projekta “Športskom rekreacijom i radom do socijalne uključenosti i kvalitetnijeg življenja” UP.02.2.2.10.0052, kojega s udjelom od 85% sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a čija je ukupna vrijednost 589.447,42 kn.
Aktivnost se održava pod mentorstvom fizioterapeutkinje, gospođe Karmen Puškar.
Sadržaj objave isključiva je odgovornost UŠRIDRRH.

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)