Broj 25 u naslovu objave označava 25. obljetnicu osnutka naše udruge. Bilo je to godine…. U tih četvrt stoljeća uspjeli smo u mnogo čemu, a bilo je i nekih sitnijih promašaja. U bliskoj suradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, a uz veliku pomoć tada snažnog HSP-a uspjeli smo lobirajući u Zakon o slatkovodnom ribarstvu “progurati” članak 22 u kojemu se izrijekom spominje ribolovna dozvola za HRVI. Zatim smo nakon višegodišnje “borbe” uspjeli u zakup dobiti prostor na kome je današnji ribolovno rekreacijski centar, te smo uz veliku podršku tada tek formiranog ureda za branitelje pri poglavarstvu grada Zagreba, i ponekih javnih poduzeća, a uz veliko zalaganje velikog broja članova počeli graditi, a koroz manje od godinu dana i sagraditi ribolovni centar.
Od otvaranja centara 2003. godine neprestano smo nešto dograđivali , dovršavali, a usput i redovito održavali sadržaje i instalacije na centru. Organizirali smo brojna natjecanja i druženja, teško ih je i pobrojati u kratkoj objavi, a sudjalovali smo i na državnim te međunarodnim natjecanjima, posebno u šaranskom ribolovu. U toj smo disciplini, a dobro je znati da je šaranski ribolov nakomleksnija disciplina slatkovodnog ribolova, uvjerljivo najbolji u Hrvatskoj, a kada bi se zbrajale medalje osvojene na Svjetskim prvenstvima niti u svijetu nam nema premca.
Hrvatska pošta je 2011. godine izdala dopisnicu sa našim znakom i obilježjima, tako da prošlo, i buduće vrijeme u tom malom segmentu ukazuje na naše postojanje i djelovanje. Jedan od najvažnijih segmenata u našem djelovanju je svakako ribolov, i skrb za boljitak članstva udruge. Tako smo u proteklih četvrt stoljeća djelovanja osigurali i bez nakanade omogućili izlov preko četrdeset tisuća kilograma pastrve, i desetak tisuća kilograma amura i šarana. Na samom smo ribolovnom centru sagradili dodatne sadržaje, pri tome misleći na dobrobit našeg članstva. Uspjeli smo i na jednom natječaju za sredstva iz EU fondova, a vjerujemo da neće na tome stati.
Bilo je zaista još mnoštvo toga, a vjerujemo da će biti u narednim vremenima i više. Nema druge nego reći veliko, veliko hvala svima koji su i najmanjim dijelom sudjelovali u projektu zvanom UŠRIDRRH.

Komentari su isključeni