Greška
  • "Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

    "Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

    "Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

    "Could not resolve host: query.yahooapis.com" in module "mod_sp_weather"

PlovakRibolov plovkom (beličarenje)

To je ribolov kojim se love uglavnom manji primjerci ribe, takozvana bijela riba. Na taj se način lovi riba koja uzima mamac nježno i obazrivo, a može se loviti na mirnim i na tekućim vodama. Najvažnije je ispravno montirati mamac na udicu. Opće je pravilo da mamac prekrije kompletnu udicu. Za tijestaste i zrnate mamce te ličinke i crve koristimo sitnije udice, dok za trešnju, sir, glistu i krupnije mamce koristimo veću udicu.

 

Ribolov na dnu

Ribolov na dnuNa ovaj način lovimo takozvanu dubinsku ribu koja se hrani s dna. Za ovaj ribolov od pribora su nam potrebni štap i kotur-rola. Na osnovnom najlonu nalazi se teže probušeno olovo koje drži predvez s mamcem na dnu. Za vrijeme ribolova nit mora stalno biti zategnuta radi lakšeg uočavanja poteza ribe. U tekućoj vodi potez je mnogo jači nego u stajačici. Na ovaj način možemo loviti podusta, mrenu, šarana, amura, soma, smuđa i druge ribe dna.

 

Ribolov potezanjem (vijačenjem)

VaraliceZa razliku od ribolova na dnu tu nam osim kotura i štapa, koji je u ovom slučaju kraći, treba i varalica (blinker). Nakon zabacivanja varalice prema mjestu gdje bi se mogla nalaziti riba polaganim namatanjem niti na kotur vučemo varalicu koja imitira ribicu. Tim načinom lovit ćemo grabežljivu ribu kao što su klen, štuka, grgeč, smuđ i som. Varalicu biramo prema tipu vode i vrsti ribe koju lovimo. Uspjeh ribolova ovisi o tome koliko smo savladali tehniku bacanja, potezanja i vođenja varalice. Samo bacanje se može izvoditi preko glave, sa strane, bočno ili ispod ruke, što ovisi o situaciji na obali.

.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod Osvježi